Autor: Informer.rs

14.06.2024.

21:34 >> 21:41

Foto: Informer

Vesti

Đurić povodom godišnjice Kurtijevog etnonacionalističkog režima: Mora se stati na put nastavku progona srpskog naroda (VIDEO)

 

- Još jedna mračna godišnjica danas. Pre tačno godinu dana, 14. juna 2023. godine, Kurtijev etnonacionalistički režim – zaokupljen ogorčenjem prema svemu srpskom – odlučio je da dolije ulje na vatru dodatno pogoršavajući ionako nepodnošljive uslove života Srba na Kosovu i Metohiji zabranom ulaska Srba robe na teritoriju pod kontrolom njegovog režima - naveo je Đurić.

Informer

 

Ukazao je da su reperkusije te odluke, kao još jednog u nizu jednostranih poteza Prištine usmerenih na nasilno proterivanje etničkih manjina, u najvećoj meri štetne po srpsko stanovništvo, ali i po Albance i nealbanske zajednice koje žive na Kosovu.

- Ne samo da je ovo grubo kršenje osnovnih ljudskih prava, već je i kršenje brojnih sporazuma, uključujući i CEFTA sporazum, koji bi trebalo da uzbuni demokratsku i slobodoljubivu međunarodnu zajednicu i da je podstakne da hitno deluje kako bi se konačno stalo na kraj Kurtijevom ekstremističkom ponašanju i nastavku progona srpskog naroda - dodao je šef srpske diplomatije.