15.06.2024.

07:45

Foto: printscreen

Vesti

Dinko ponovo napada! Gruhonjić ogorčen zbog srpskog jedinstva: Svesrpski sabor je militantni velikosrpski nacionalizam

Dinko Gruhonjić je istakao, govoreći o Deklaraciji usvojenoj od strane Srbije i Republike Srpske na nedavno održanom Sverspskom saboru, da je to demonstracija militantnog velikosrpskog nacionalizma oličenog u floskuli 'srpski svet'. 

- To je ono što sam pričao, sa jedne strane pozivaju na mir, a u Deklaraciji pokazuju jasne hegemonističke, imperijalne ambicije Srbije prema susednim državama! Deklaracija je usmerena na BiH i destabilizaciju BiH u saradnji sa Miloradom Dodikom! To je ponovo demonstracija militantnog velikosrpskog nacionalizma oličenog u floskuli 'srpski svet' a što je lokalna inačica za 'ruski svet' a vidimo šta se radi pod egidom 'ruskog sveta' danas u Ukrajini a sutra ko zna gde - rekao je Gruhonjić. 

Podsećanja radi, osvedočeni srbomrzac Dinko Gruhonjić koristi svaku priliku koja mu se ukaže da vređa i ponižava srpski narod, pa ga tako nije bilo sramota da istakne da je "ponosan na to što deli ime sa zloglasnim ustaškim koljačem i komandantom logora Jasenovac, Dinkom Šakićem".