17.06.2024.

08:53

Foto: Foto: Tanja Andric, Printscreen/YouTube, Peđa Milosavljević

Vesti

SKANDALOZNO! Opozicionar uporedio Republiku Srpsku i NDH, pa udario na Vučića - Besan kao ris što predsednik ne ćuti ponizno! (FOTO)

U svom skandaloznom i sramnom intervuju, direktno udarajući na predsednika Srbije, zapitao se: Otkud Vučiću pravo da odgovara američkom ambasadoru u BiH?!

Informer

 

Svojim ubeđenjima dokazao je još jednom koliki je srbomrzac te je ponovo naveo da su Srbi genocidan narod, pa je uporedio Republiku Srpsku sa NDH.

- Republika Srpska će biti rasparčana i podeljena kao i prethodne genocidne države. Da vam bude jasnije: Nezavisna Država Srpska – NDS, je duhovna i moralna naslednica NDH. Po imenu, načinu nastanka, progonu nesrba, zvaničnim politikama, preovlađujućim moralnim vrednostima, klerikalizmu i ponašanju najviših državnih funkcionera. Nastane li, proći će kao i NDH - navodi opozicionar.

Nije ostao imun ni na Prvi svesrpski sabor, koji je, kako se čini, pravi trn u oku opoziciji i srbomrscima, kao i na donetu Deklaraciju između Srbije i Republike Srpske.

- U ovoj Deklaraciji, ne samo da je objedinjen nacionalni interes u svojoj preambuli. Izuzmemo li negiranje genocida u Srebrenici, ono što se često zaboravlja jeste da ova Deklaracija formuliše čitav niz svesrpskih politika za Srbiju i Republiku Srpsku, čime se zapravo narušava politički suverenitet BiH - ističe Videnović i dodaje:

- Vučić je preuzeo na sebe da odgovara američkom ambasadoru u BiH, iako se američki ambasador, naravno, nije obraćao njemu nego se isključivo, kao i uvek, obraćao Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku. To je neposredno preuzimanje one uloge koju mu je Svesrpski sabor i dodelio.

Na njegovoj "listi" mržnje našla se i Srpska pravoslavna crkva za koju tvrdi da širi nacionalni šovinizam.

- Uloga Crkve je u tom prekograničnom faktoru uticaja koji je preostao nakon raspada JNA. Ti uticaji su neposredna pretnja po političku stabilnost. Uloga Crkve je neposredno širenje nacionalnog šovinizma među onim što se naziva i što se definiše ovde kao srpski narod, koji ima nekakav jedinstven nacionalni interes i i koji je izuzet od nacionalnog interesa drugih građana, ne samo BiH nego i Srbije. Samo isticanje jednog nacionalnog interesa u smislu rodne nacije jeste neposredno pogubno za stabilnost na Balkanu. A tu je SPC jedan od nosioca i lučonoša takvog delovanja - rekao je Videnović.

Čini se da ovog opozicionara, koji je javni srbomrzac, žestoko boli što predsednik Vučić ne ćuti ponizno i što ne dozvoljava da se Srbi i Republika Srpska ponižavaju!