20.06.2024.

14:32

Foto: Reuters/Printskrin

Vesti

Bolje da su ćutali! U tajkunskim medijima nastao muk nakon povika Šiptara i ustaša "Ubij Srbina", a onda progovorili i veličali Hrvate!

Sramno ponašanje hrvatskih i albanskih navijača nisu osudili ni hrvatski, ni albanski mediji, već su situaciju nazvali apsurdnom, a onda su poručili da su Srbi "podivljali".

Tajkunski mediji u Srbiji napravili su se ludi i, bar na naslovnim stranama portala, nije bilo reči o pozivima na ličn Srba. Doduše, na tajkunskoj N1 dat je komenar na čitavu situaciju u kojoj se, po starom običaju, krivi vlast u Srbiji, o čemu možete čitati OVDE.

Sada je Nova S htela da "izgladi" stvar tako što je nespternim humorom pokušala da pokaže da poziv na smrt Srba i nije tako strašan.

"Hrvati bi da „ubiju Srbina“, a da pre toga odigramo fudbal u finalu" - glasi naslov vesti u kojoj tajkunski medij pokušavaju da ublaže skandalozno ponašanje hratskih navijača.

Informer

 

Potom pomenuto glasilo piše o situaciji u kojoj je Hrvat nudi pomoć Srbinu, a potom razgovor teče o fudbalu i prijateljskim tonom.

I nema sumnje da se tako sve i odigralo, da ne uzvikuju svi Hrvati "Ubij Srbina", ali način na koji tajkunski mediji izveštavaju o jučerašnjoj situaciji, odnosno ne izveštavaju već prikrivaju skandal, a potom način na koji pokušavaju da ublaže sve i da skrenu sa teme pišući o "prijatejskom susretu" je krajnje sraman.