20.06.2024.

18:24

Foto: Informer.rs

Vesti

Milićević u Prnjavoru: Naš cilj je da deca iz Republike Srpske još bolje upoznaju Srbiju i deca iz Srbije bolje upoznaju Republiku Srpsku (FOTO)

Naime, danas su mališani iz FK Crvena Zvezda odigrali prijateljsku utakmicu sa FK Prnjavor u gradu Prnjavoru u RS, na taj način ojačali sportski duh i kroz sportske aktivnosti nastavili da mostove prijateljstva.

- Biće i uzvratna poseta Republici Srbiji, svako se borio za svoj tim u prijateljskoj utakmici, ali kada budemo gledali utakmicu Srbija - Slovenija, imaćemo zajedničkog imenitelja, a to je Srbija - rekao je Milićević i dodao: 

- Naš cilj je bio da deca iz RS još bolje upoznaju Srbiju i deca iz Srbije bolje upoznaju RS - rekao je.

Informer

 

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević otkrio kako je došlo do svega.

- Želimo da radimo na očuvanju kulturnog identiteta, jezika i ćirilice, moramo da radimo na povezivanju mladih, što je jako važno, na poboljšanju položaja naših sunarodnika, koji žive van matice i na ekonomskoj saradnji. Mi smo nakon potpisivanja Memoranduma na Svesrpskom saboru, odmah iza toga seli na dogovor na inicijativu predsednika Republike, ali i svaki ministar na početku mandata prvi radnu posetu ide ka Banjaluci i razgovara sa resornim ministrom iz Vlade Republike Srpske, kako bi pravili dalje strateške pravce delovanja. 

Govoreći o Svesrpskom saboru, rekao je da je od istorijskog značenja i važnosti i iznedrio je jedinstvo i nešto što je veoma potrebno. 

- Nije narušen nijedan izvorni dokument međunarodne zajednice, konkretno Dejtonski mirovni sporazum. Niko ništa nije radio protiv, radili smo za. Dakle, u interesu Srbije i RS, u interesu našeg naroda - rekao je Milićević. 

Informer

 

Dodao je da se napadima pokušava prebaciti krivica na Srbiju i Srpsku kako rade nešto protivno Dejtonskom sporazumu, što je apsolutno netačno. 

- Predsednik Srbije je jasno i nedvosmisleno odgovorio ambasadi SAD. Rekao im je "rekli ste svoje"  i postavio jedno konkretno pitanje "gde to piše da državna imovina pripada centralnim vlastima" i zamolio ih da prilikom odgovora ne odgovaraju, parafraziram, glupo. Ja mislim da bolje ništa nisu odgovarali, jer Vučić je preozbiljan državnik i unapred je znao kakav će biti odgovor.

Pre nego što su mali zvezdaši i ovi iz Prnjavora odigrali prijateljsku utakmicu, Milićević je u društvu ministra Klokića, gradonačelnika Prnjavora i bivšeg sportiste Ratka Nikolića odgledao utakmicu Srbija - Slovenija.

Oni su zajedno sa mališanima Crvene Zvezde i FK Ljubić iz Prnjavora bodrili orlove.

Atmosfera u sali Doma kulture u Prnjavoru bila je uzavrela. U video-snimku ispod pogledajte trenutak kada je Srbija dala gol u poslednjem momentu utakmice.