21.06.2024.

08:47

Foto: Tanjug AP/Instagram_sole_sophisticated

Vesti

Jesu li čuli organizatori "Mirdite", na čelu sa Sofijom Todorović, kako Albanci na EP sa Hrvatima uzvikuju "ubij Srbina" i zašto se prave da nisu?!

Sada su strasti još više uzburkane nakon što su albanski navijači zajedno sa hrvatskim na utakmici između ove dve reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj skandirali "Ubij Srbina".

Ranije su organizatori festivala, na čelu sa Sofijom Todorović iz Inicijtive mladih za ljudska prava, pokušavali da javnosti zamažu oči pričama da se događaj bavi isključivo kulturom.

Ipak, na sajtu festivala piše da se radi o "kulturnoj razmeni dve države Srbije i Kosova", čime se automatski krši Ustav Republike Srbije jer Kosovo i Metohija su sastavni deo naše zemlje.

Pored toga, poznao je da su ti "umetnici" koji su dolazili u srpsku prestonicu pokušali da unesu simbole zločinačke UČK, paravojne formacije, koja je na najmonstruozniji način otimala, ubijala, silovala i klala Srbe, ne štedeći ni decu.

Sada, nakon skandaloznog skandiranja albanskih navijača na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i pozivanja na smrt i genocid nad srpskim narodom postavlja se pitanje da li će učesnici "Mirdite" zaista doći samo da promovišu "kosovsku kulturu", koja, usput rečeno, ne postoji, jer je to, zapravo srpska kultura?!

Imajući u vidu da svi učesnici i organizatori festivala podržavaju lažnu državu Kosovo i smatraju da je kulturno dobro u južnoj srpskoj pokrajini "kosovsko", a podsećajući se na to da su pokušali da promovišu simbole terorističke UČK i, najskorije, da su pre nekoliko dana vikali "Ubij Srbina", dolazi se do zaključka i bojazni da će se ti povici čuti ili pretnje ostvariti u Beogradu na Vidovdan u režiji Albanaca koji su najavili da dolaze.

Da li je Sofija Todorović čula usklike da se narod, kom i ona pripada, treba ubiti, istrebiti, zatreti i zašto se pravi da nije?

Podsećamo, pomenuti festival sponzorišu braća Rokfeler, Soroš i organizacija Građanske inicijative koje su antisrpski nastrojene, a koje Kosovo priznaju kao nezavisnu državu i tvrde da su Srbi počinili genocid u Srebrenici.