22.06.2024.

18:10

Foto: Informer

Vesti

Đurđević Stamenkovski sa decom sa KiM: Znajte da Kosovski zavet živi u svima nama i da ga svi sa ponosom ističemo (VIDEO)

- Kada ste prešli most Bratoljub, vi ste simbolički spojili Srbiju i Srpsku. Na tom mestu grli se jedan narod, na tom mestu grade se mostovi našeg zajedništva, našeg ponosa, naše istorije, naše prošlosti ali i naše budućnosti koju danas zajednički stvaramo - naglasila je ona.

Đurđević Stamenkovski je istakla, da je današnji događaj u Bratuncu opravdao misao koju je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju istaklo na Svesrpskom saboru i da je realizacija ovog projekta u duhu Deklaracije koja je na njemu usvojena.

- Srbija i Republika Srpska su jedna porodica i jedna kuća, a vama, draga deco sa Kosova i Metohije, hvala što ste danas u vašim nedrima poneli deo Kosova i Metohije i doneli ga ovde u Bratunac. Znajte da Kosovski zavet živi u svima nama i da ga svi sa ponosom ističemo, da ga čuvamo, da ga negujemo i da verujemo da će biti prilike da uzvratite posetu i gostoprimstvo našim najmlađima ovde iz Republike Srpske - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Deca sa Kosova i Metohije su stigla u Bratunac u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".