23.06.2024.

11:59

Foto: Tanjug

Vesti

Održana ceremonija povodom Dana MUP-a i Dana policije! Predsednik Vučić: Svaki pedalj zemlje Srbije mora biti bezbedan! (FOTO/VIDEO)

 

Informer

 

11.39 - Prikaz združene taktičko-pokazne vežbe

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata prikazali su sprečavanje napada na štićeno lice, kojima su u pomoć tokom simuliranog napada pritekli i pripadnici Interventne jedinice.

Informer

 

Prikazana je i potera za beguncem u čijem hapšenju su pomogli i specijalno obučeni psi, kao i dejstvo helikoptera i oklopnih vozila prilikom napada pripadnika SAJ i Žandarmerije na objekat u kom se kriju teroristi.

Informer

Informer

 

Na kraju vežbe su pripadnici Helikopterske jedinice nadletali Nastavni centar sa zastavama Srbije i srpske policije.

Informer

 

11.29 Obraćanje predsednika Vučića

Informer

 

Predsednik Vučić je zlatnim medaljama za hrabrost odlikovao zaslužne pripadnike MUP Dragana Jakšića, Nemanju Dašića i Jovana Munjića.

 Vučić je na početku obraćanja čestitao praznik pripadnicima MUP, i rekao da živimo u svetu u kom nema sigurnosti.

- Zato moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i budemo spremni za svaki scenario. Da razumemo šta se dešava u svetu i u Evropi. U skladu sa tim posao MUP i policije uvek je bio bezbednost svih naših građana - istakao je predsednik na početku.

Informer

 

Istakao je da je zadovoljan statističkim rezultatima rada policije i padom kriminaliteta.

- U vreme inverznog i perverznog pristupa dela medija prema vlasti, policija se predstavlja kao teroristička organizacija. Naša policija je narodna policija, uvek je bila uz svoj narod, kada je bilo najteže. Više od 300 srpskih policajaca izgubilo je živote u borbi protiv albanskih terorista i NATO - rekao je Vučić, i dodao da nikada nećemo zaboraviti njihovu žrtvu.

Predsednik je rekao da su srpski policajci prvi da prime udarce, a da ih uvek prve zovemo kada su nam potrebni.

- Ostanite baš takvi kakvi jeste, izvršavajte svoje zadatke kako morate. Ali da vam se više nikada ne ponovi da morate da radite ono što ni ljudski niste hteli da radite. Da nikada više ne izručujete Srbe u džakovima, a znam koliko ste se tome protivili - govori predsednik u dahu.

Informer

 

Dodaje da policajci moraju biti spremni za sve, i naglasio da nam stiže leto i sezona požara u regionu, zbog čega su kupljeni savremeni helikopteri.

- Posebno da se zahvalim i vašim porodicama, koje su uz vas i kada radite duže, bez radnog vremena, i kada se izlažete opasnosti. Mi smo imali najveću stopu rasta u Evropi, ispred nas je samo Malta, dobro stvari idu po tom pitanju. Ali znam šta će u svetu da se događa, i zato je važno da čuvate i obezbedite sve rezerve koje imate, da se spremite za sve. Svaki pedalj zemlje Srbije mora biti siguran, naša deca u svakom gradu i selu moraju biti bezbedni - poručio je pred kraj govora. 

Informer

 

11.24 Obraćanje Ivice Dačića

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na početku obraćanja posebno je čestitao praznik pripadnicima MUP koji su trenutno na terenu i rade.

- Policija je i danas, 162 godine od događaja na Čukur česmi, zaštitnik građana Srbije. Srpska policija je prolazila kroz brojne promene kroz istoriju, i brojne modernizacije. Policija je temelj našeg društva i države - istakao je.

11.19 - Uručenje medalja zaslužnim policajcima

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević je potom odlikovao zaslužne pripadnike policije.

Odlikovani su Ivan Jovanović, Jelena Simić, Milorad Nešić.

Ministar Ivica Dačić je uručio srebrne medalje Milošu Karadžiću, Srđanu Tasiću.

Informer

 

11.16. Hor je potom otpevao pesmu "Ne dam".

Izvedbom su ostavili bez reči prisutne, ali i predsednika Aleksandra Vučića.

11.06 - Počeo program u centru u Makišu

Informer

 

Boško Puletić, Lepomir Ivković, Vladimir Jocović i mladi glumac Andrej Vujošević su u igrokazu pod nazivom "Kad porastem biću policajac" na bini prikazali najvažnije scene iz istorije srpskih čuvara reda.

U ovom programu ispričana je priča o jednom žandarmu iz perioda Kraljevine Jugoslavije, policajcu iz vremena SFRJ i modernom srpskom policajcu, koji je istakao i zasluge policije u zaštiti države tokom devedesetih.

11.03 - Predsednik Vučić pozdravio pripadnike MUP

- Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, zdravo - uputio je pozdrav predsednik Vučić, a potom je intonirana himna "Bože, pravde". 

Informer

 

11.00 - Predsednik Vučić stigao na svečanost

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je na svečanost u Makišu tačno u 11 časova.

Svečanost se održava u Nastavnom centru “Makiš“, s početkom u 11.00 časova.

Informer

 

Podsetimo, prethodno su potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, u sklopu obeležavanja Dana i slave Ministarstva i Dana policije, u 8.30 časova, položili lovorov venac na spomen-obeležje ispred SIV-a 3. 

Informer

 

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.