Autor: Informer.rs

23.06.2024.

18:44

Foto: printscreen

Vesti

Feđa Štukan uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla"! Bosanski ekstremista pokušao da uđe u Srbiju

Vest da je Feđa Štukan priveden potvrdili su avokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac, a glumca trenutno vode u policijsku stanicu.

Podsetimo, Feđa je svojevremeno u svojoj ispovesti otkrio je da je u jednom periodu života radio kao makro, kao i da je bio aktivan tokom rata u BiH.

Na početka rata u BiH 1992. godine pristupio je specijalnim jedinicama Armije BiH. Štukan je poznat po tome što se hvalio kako je učestvovao u ratu kao snajperista. On je početak rata dočekao punoletan pa se odmah prijavio u "Zelene beretke". Prebacio se potom u policiju gde su radili "sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azići, Trebević i da su sve obišli u najgorim momentima".

- Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinica 2. brdske brigade Armije BiH - pričao je Štukan.

On je u jednoj od svojih priča, priznao da je "pucao da bi ubijao četnike".

- Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio ga jer je bio predaleko - pričao je svojevremeno Feđa Štukan, koji je potom napustio vojsku i počeo da koristi drogu.

Ni tu nije kraj biografije ovog "borca protiv nasilja". Štukan je za medije otvoreno pričao da je imao problema sa zakonom i jednom prilikom je umalo bio osuđen zbog ubistva.

 - Sa ekipom sam krao kola, obijao trafike, samo zbog adrenalina. Radio sam u bilijar klubu, a onda sam bio i makro. Imao sam pet prostitutki iz Ukrajine. Došlo je do pucnjave u klubu i policija me je uhvatila s tuđim pištoljem iz kojeg sam pucao na nekog glupana iz Vršca. Trebalo je da budem osuđen za pokušaj ubistva. Bio sam u pritvoru s dvojicom rumunskih lopova. Stalno su prevrtali po polovinu žileta u ustima. Naučili su me kako žiletom da otvaram lisice. Кad su me policajci poveli na suđenje, dok sam čekao da me sudija pozove, oslobodio sam se i pobegao. Seo sam u bus i došao u Sarajevo - pričao je Štukan.