Autor: Informer.rs

24.06.2024.

13:36

Foto: Tanjug

Vesti

Prva Šapićeva izjava nakon što je ponovo izabran za gradonačelnika: Poverenje građana gradiću na onome što je već urađeno u Beogradu!

 Šapić se za govornicom Skupštine grada zahvalio na poverenju koje je dobio i poručio da će ga opravdati, kako odbornicima, tako i građanima Beograda koji su glasali za listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra".

On je rekao i da poslednjih godina sluša kako ništa ne zna i da ga ne želi čak ni stranka na čijoj je listi.

- Ako je već tako, onda bar priznajte da imam sreće, s obzirom na to šta je sve urađeno u vreme dok sam ja bio gradonačelnik - poručio je Šapić.

Istakao je da je u protekle dve godine više od 150 miliona evra opredeljeo za socijalne mere i socijalne programe.

- Sve državne vrtiće učinili smo besplatnim i odlučili da subvencionišemo privatne vrtiće posle više od deset godina. Imali smo odluku o đačkoj pomoći, koja će ove godine iznositi 20.000 dinara po svakoj porodici - rekao je Šapić.

Informer

 

Dodao je da su doneli odluku o besplatnim časovima engleskog jezika za sve beogradske predškolce, da se ne naplaćuju usluge socijalne zaštite, da su ukinute liste čekanja za lične pratioce za decu, kao i geronto domaćice, personalne asistente za odrasle. Dodao je da je izgrađen najmoderniji opremljeni dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Barajevu, i da je još šest opremljenih i obnovljenih dnevnih boravaka, uključujući i dva nova.

Takođe, Šapić je naveo da su uvedeni novogodišnji vaučeri, koji iznose 6.000 dinara, a koje je prošle godine dobilo preko 380.000 građana Beograda, da su uvedeni besplatni bazeni u toku leta za sve Beograđane, da su povećane osnovice za plate za vaspitačice, koja je pre toga bila za 16 odsto manja.

-Uz to ide i odluka o povećanju solidarne pomoći, koja je bila 25.000 dinara, a sad je 40.000 dinara za sve zaposlene u predškolskim ustanovama. U ovom momentu osam vrtića je u izgradnji, a tri su otvorena, 80.000 dece danas ide u vrtiće, pre 10 godina ih je išlo 45.000. Najviše o vrtićima danas pričaju upravo oni, u čije vreme je išlo 45.000 dece u vrtiće. To je pravo licemerstvo - rekao je Šapić.

Dodao je da su obnovljene dve osnovne škole, a da je u tri obnova u toku.

Što se tiče infrastrukturnih projekata u Beogradu, Šapić je rekao da je više od 500 obnovljenih i rekonstruisanih ulica u Beogradu, da su rekonstrusani Bulevar despota Stefana, Glavna ulica u Zemunu, Maksima Gorkog, Sarajevska, Omladinskih brigada, Francuska i mnoge druge. Istakao je da su izgrađeni kružni tokovi koji su krenuli masovno da se postavljaju u Beogradu, a da su Višnjička, Mije Kovačevića, Nikole Dobrovića proširene, kao i Smederevski put.