26.06.2024.

10:40

Foto: Informer, printscreen

Vesti

Šiptarska kampanja na delu! Poziv na pokolj Srba nazvaju motivacijom, a napadaju Danila i srpske navijače jer su se branili i prijateljski klicali!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, na utakmici između Hrvatske i Albanije, obeležio je neviđeni skandal kada je više od polovine stadiona u ekstazi vikalo "Ubij, ubij Srbina", a pre utakmice su izgovarali psovke upućene Srbima. 

Međutim, albanskim medijima je to sasvim normalno i nema ničeg dramatičnog u tom širenju mržnje, ali im je zato zasmetalo što su srpski navijači na stadionu izgovarali ime Vladimira Putina. 

Prištinska Gazeta ekspres objavila je sraman tekst sa još sramnijim naslovom: "Pre neki dan Vučićev sin umešan u tuču, juče srpski navijači prozivali Putina usred Minhena". 

Informer

 

Da licemerstvo bude još veće, albanski mediji u svom tekstu navode: 

"Dok svi navijači idu da motivišu igrače pred utakmicu, srpski navijači pred početak fudbalske utakmice veličaju, hvale i nazivaju Putina, čoveka koji čini zločin u Ukrajini", napisali su oni, izgleda zaboravivši da su Albanci i Hrvati usred istog tog Minhena pozivali na pokolj Srba! 

Druga stvar, i velika laž u nizu - Danilo Vučić jeste bio tamo sa svojim drugarima. Jel se tukao? Pa nije se tukao. A da li je bio spreman da se brani? Normalno da jeste. Da li je snimljen u nekom polukadru? Jeste, pa šta?! A šta je tačno trebalo da radi kad su ih napali poludeli i posrnuli huligani? Šta je trebalo da radi? Da kaže "evo udarite mi jedan šamar, pa me malo izmlatite...".

To bi bilo valjda u redu ili ni tad ne bi bio u redu. Ne zna se više. 

Zna se samo da im smeta rusko-srpsko prijateljstvo, da im smeta Srbija, da im smeta Aleksandar Vučić!

Istina je jedna - u skandiranju srpskih navijača nema nikakve mrziteljske politike, niti ratnohušačke. Ali u skandiranju albanskih i hrvatskih navijača i te kako ima. Ali koga briga...