26.06.2024.

14:25

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić nakon sastanka sa Šarlom Mišelom: Srbija posvećeno radi na približavanju EU

''Vrlo dobar sastanak sa @charlesmichel o evropskom putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu, globalnim pitanjima, kao i o perspektivama politike proširenja u svetlu rezultata nedavno održanih evropskih izbora.

Poručio sam da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je za isti posebno važno ispunjenje do sada postignutih dogovora, kao i obezbeđivanje dostojnog i bezbednog života za sve Srbe u južnoj pokrajini.

Ponovio sam da Srbija posvećeno radi na približavanju EU, ispunjavanju evropskih standarda, prvenstveno zarad boljeg života svojih građana i naglasio da će naša zemlja nastaviti da se usaglašava sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnog politikom EU, štiteći pritom svoje nacionalne interese.

Zahvalio sam još jednom predsedniku Mišelu na podršci koju EU pruža Srbiji na njenom evropskom putu, posebno kroz Evropski plan rasta za Zapadni Balkan.

Informer

 


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom'', piše u objavi na instagramu buducnostsrbijeav.