26.06.2024.

15:54

Foto: Reuters

Vesti

Opozicioni mediji besni na Vučića jer ne želi da prizna nezavisno Kosovo! Smeta im što je predsednik postavio kurtijevca na mesto!

Opozicioni mediji prenose da je "Vučiću pao mrak na oči, te da je počeo da viče na albanskog novinara".

Informer

Foto: Printscreen

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas na provokacije albanskog novinara i poručio mu da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka.

Vučić je dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

- Srpska strana se bavila mnogim pitanjima, od pravosuđa, tužilaštva, regionalne policije, registarskih tablica, ličnih dokumenata i svega ostalog. Ništa nisu uradili, osim što su s vremena na vreme mučili i terorisali Srbe i proterivali ih sa njihovih kućnih pragova - rekao je Vučić.

Više o tome u POSEBNOJ VESTI.

Očigledno da opozicionim medijima smeta to što Vučić otvoreno kaže da nikada neće priznati nezavisnot samoproklamovanog Kosova, te iz tog razloga na ovakav način prenose situaciju iz Brisela, kada je srpski predsednik postavio kurtijevca na mesto.