Autor: Informer/D.S.

27.06.2024.

15:00

Foto: TV Pink printscreen

Vesti

ZABRANJENA "MIRDITA"! Oglasio se Dačić i saopštio udarnu odluku MUP!

- Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je naredbu da se prekine javno okupljanje "Mirdita, dobar", zbog opasnosti od ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, kao i opasnosti od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Takođe, neće biti dozvoljeni ni drugi skupovi na tom prostoru. Sa ovom naredbom su upoznati organizatori skupa - izjavio je ministar Dačić.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić takođe je nedavno rekao da grad Beograd neće dati niti jednu saglasnost za održavanje ovog festivala.

- Izričito sam protiv održavanja festivala „Mirdita, dobar dan“ koji godinama unazad direktno falsifikuje i menja istoriju kroz promovisanje takozvanog kosovskog kulturnog nasleđa, izuzimajući činjenicu da je ono srpsko, čime organizatori ovog Festivala dovode u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije - rekao je tada Šapić.

Informer

 

Prema njegovim rečima, ovakvi festivali pod plaštom toga da promovišu savremenu kulturnu scenu Prištine, usred Beograda na mala vrata uvode koncept "kosovske kulturne baštine".

- Perfidno, na mala vrata, pokušavaju da uvedu i promovišu politički koncept "kosovske kulturne baštine", odnosno albanizaciju srpske baštine na Kosovu i Metohiji kroz pokušaj izgradnje kolektivnog kulturnog nasleđa. Grad Beograd u tome neće učestvovati - naveo je gradonačelnik Beograda.