27.06.2024.

18:04

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Danijela Vujičić čestitala Dan Univerziteta u Prištini

- Rektoru Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Nebojši Arsiću, studentima, profesorima i zaposlenima čestitam Dan Univerziteta u nadi da u miru nastavite dugu tradiciju naše akademske zajednice koja je iznedrila velika imena vredna poštovanja i postavila naš Univerzitet na pijedestal među najboljima u zemlji.

Ponosna sam što sam ponikla iz dela velike akademske porodice koja prenosi tradiciju na generacije koje dolaze. Vi ste čuvari naše kulture, tradicije i našeg pisma, bedem našeg opstanka.

Znanje predstavlja temelj na kojem počivaju sve napredne civilizacije, a univerziteti su čuvari i prenosioci te nemerljive vrednosti.

Od svog osnivanja ova učena zajednica profesora i studenata simbolizuje neprekidni intelektualni razvoj. Nasleđujući i negujući postojeća znanja profesori prenose svojim studentima, dok ih oni svojom inovativnošću unapređuju otvarajući nove vidike.

Možete se pohvaliti, iako ste izloženi teškim pritiscima u okolnostima pod kojim funkcionišete, da ste danas partner i učesnik svih važnih pitanja i procesa iz domena visokog obrazovanja, omladinskih politika, ali i kulturnih i sportskih manifestacija za mlade. Posvećeni predstavljanju srpskih studenata na evropskom nivou, kao i primeni najboljih praksi na nacionalnom novu sproveli ste reforme koje su dokaz pune usaglašenosti sa najvišim standardima studentskog organizovanja i studentske participacije.

Na mnogaja ljeta slavili - stoji u čestitki Danijele Vujičić.