28.06.2024.

08:27

Foto: EPA/Screenshot

Vesti

SVE JE JASNO! Kurtija, srpsku opoziciju i njihove novinare u Beogradu povezuje jedna stvar: Žal za pozdravom "mirdita" (FOTO)

Tajkunski mediji koji se nalaze pod kontroolom opozicije odmah su se dali u hajku protiv države Srbije zbog zabrane ovog sramnog fesivala koji promoviše lažnu državu Kosovo!

Tako je Pokret slobodnih građana zakukao i uputio zahtev da se povuče odluka o zabrani, navodeći u saopštenju da "je u interesu svih naroda i država bivše Jugoslavije regionalni mir i zajednička evropska budućnost", na taj način otvoreno poručujući da je za njih Kosovo nezavisno.

Informer

Printscreen

Potom i opozicioni novinar Stevan Dojčinović podelio je vest tajkunske N1 o zabrani sramotnog festivala, izražavajući nezadovoljstvo tom odlukom:

- Znači, država nam je toliko slaba i jadna da se odluke na državnom nivou donose tako da se udovoljava huliganima i ekstremnim desničarima? - zavapio je Dojčinović.
 

Informer

 

Premijer lažne države Aljbin Kurti, poput gorenavedenih aktera, takođe kuka i žali se što Srbija ne dozvoljava da se promoviše separatizam i ne priznaje samoproklamovano Kosovo, te stim u vezi ne dopušta ni održavanje sramne manifestacije.

- Nakon što je još jednom odbila da potpiše Osnovni sporazum uz posredovanje EU, podržan od SAD, Srbija je u četvrtak ugasila još jednu inicijativu koju sponzoriše EU, "Mirdita, dobar dan". Kulturni festival sa decenijskom istorijom slavljenja različitosti i okupljanja umetnika sa Kosova i Srbije, "Mirdita, dobar dan" oteli su potpredsednik Vlade Srbije Vulin i inistar Dačić, koji su ga do neprepoznatljivosti deformisali u grotesknu paradu mržnje i diskriminatorske poruke. Umesto umetnika, reč je prepuštena grupama huligana. Nažalost, Srbija je još jednom pokazala svoje nepopustljivo neprijateljstvo prema svemu što ima veze sa mirom i pomirenjem - oglasio se terorista Kurti u istom maniru kao i srpska opozicija i njeni novinari.

Informer

 

Iz svega navedenog potpuno je jasno šta povezuje Kurtija, srpsku opoziciju i opozicione novinare u Begradu: u pitanju je žal što se na Vidovdan u Srbiji ne pozdravljamo sa "Mirdita" i ne dozvoljava se održavanje bruke.