Autor: Informer.rs

28.06.2024.

11:48

Foto: Informer

Vesti

"Nećemo osramotiti svoje pretke"! Popović sa KiM poručio: Nismo ostavljeni, Vidovdan je pokazatelj da želimo da opstanemo ovde

Popović ističe da Srbi ni ove godine nisu odustali od slavljenja Vidovdana na Kosmetu.

- Vidovdan je pokazatelj da mi želimo da ostanemo i opstanemo ovde. Drago mi je što su došli Srbi iz svih krajeva Srbije i regiona. To je pokazatelj da nismo ostavljeni i da svi Srbi u regionu misle da nas. Naš narod je naučio da se bori u teškim vremenima i sigurno nećemo osramotiti svoje pretke i ostaćemo svoji na svome - poručuje on.

Upitan da li očekuje da će biti nekih problema na Gazimestanu danas, Popović kaže da ih zasad nije bilo, ali da je sve za očekivati, budući da je situacija na Kosovu i Metohiji teška.

- Nadamo se da neće biti incidenata. Ljudi ovde dolaze u miru da proslave Vidovdan. Neko očigledno želi da nam naruši taj mir, Vidovdan i naše svetinje - zaključio je.

Vidović navodi da je Vidovdan najbitniji datum u srpskoj istoriji.

To je simbol našeg stradanja i našeg vaskrsnuća. Okupili smo se da pokažemo da smo narod koji traje i koji će trajati. Mi svi mislimo isto i dajemo im podršku da ostanu ovde. Svake godine slavimo Vidovdan zajedno, u miru i u slozi - naglašava on.