28.06.2024.

17:43

Foto: Foto: Informer

Vesti

Policija je bila bahata, oterala nas je sa Gazimestana čim se sve završilo! Srbi proslavili Vidovdan na KiM uprkos Kurtijevom teroru! (VIDEO)

Zabeležili smo neverovane prizore na Gazimestanu povodom obeležavanja 635 godina od Kosovskog boja. Naš narod raširio je srpske trobojke i ikonu kneza Lazara. Pored toga pevali su iz sveg glasa "Sini jarko sunce sa Kosova" i "Hriste Bože", dok su istovremeno dizali tri prsta.

Ipak, nije sve proteklo u lepoj i slavljeničkoj atmosferi. Premijer lažne države Aljbin Kurti poslao je uniformisane batinaše kako bi zaplašio naš narod. Oni su ih hapsili, oduzimali zastave, ali im ništa od toga nije pomoglo.

Naša novinarka Marija Stanković koja je izveštavala sa lica mesta uključila se u program naše televizije i opisala šta se sve dešavalo na Gazimestanu.

- Kada je reagovala srpkinja koja radi u tzv. kosovskoj policiji, ona je puštena na Gazimestan. Uhapšen je i jedan Srbin iz istog razloga. On je na brutalan način ubačen u njihovo vozilo i odveden je u nepoznatom pravcu. Trećem Srbinu je na ulazu u Gazimestan oduzeta zastava. Obećali su da će mu zastavu vratiti, ali nisu je vratili. Čovek ih je molio sa ikonom u ruci, ali nije pomoglo.

Na kraju, kako je istakla, policija je bila bahata i bezobrazna, oterala je naše ljude sa Gazimestana čim se sve zavrišilo.