28.06.2024.

19:25

Foto: Foto: Informer

Vesti

Svi "ekolozi" na broju! Đilas za kopanje litijuma, a Borko na protestu protiv?! (FOTO)

To najbolje ilustruje primer Borka Stefanovića, iz stranke Slobode i pravde, čiji se predsednik Dragan Đilas javno zalaže za iskopavanje litijuma!

Informer

 

Podsetimo, Đilas je 2017. za Nedeljnik doslovce izjavio sledeće:

- Hajde da pričamo o Beogradu, o ekonomiji. Evo, potvrđeno je da je kod Loznice otkriveno drugo po veličini nalazište litijuma u svetu i najveće u Evropi. Hajde da pričamo o koncesiji na te rudnike, ali da fabrika baterija bude kod nas, zato što su one u svim mobilnim telefonima i električnim automobilima. Zar to nije šansa za Srbiju? To će da zaposli hiljade i hiljade ljudi i napravi brend od naše zemlje. Zamislite u svakom mobilnom telefonu ili u automobilu deo na kome piše "Made in Srbija". To su teme koje su nam danas potrebne.

Još neki od učesnika koji su se sjatili u Loznici su svi oni koji su rame uz rame stajali sa Đilasom na decembarskim izborima, kao što su Miroslav Aleksić, Milan Parandilović, Biljana Stojković Dabrica Veselinović i Srđan Milivojević.

U Loznici se obreo i Davor Dragičević, koji je doživeo ličnu tragediju kada je pre nekoliko godina izgubio sina u Banja Luci, ali nije jasno kakve tačno veze on i njegov pokret "Pravda za Davida" imaju sa ekologijom i kopanjem litijuma?!

Printscreen

 

Podsećamo, na protestu će govoriti i Adi Selman, voda organizacije Karton revolucija iz Tuzle, koji Srbe optužuje za genocid u Srebrenici i koji je pre nekoliko godina organizovao marš za Srebrenicu, a danas narodu Srbije govori o litijumu.

Sve stručnjak do stručnjaka.