29.06.2024.

10:44

Foto: Rina.rs

Vesti

Zločin protiv Srbije koji se krije od javnosti! Bivša vlast bez saglasnosti vodu dala strancima, a sada glume ekologe i borce za životnu sredinu!

Naime, baš kao što piše inudokumentu koji objavljujemo, Srbija je u tušini prodala izvorišta bez javne rasprave i saglasnosti za 60 miliona evra!

Kako je navedeno, gotovo 80 odsto flaširane vode iz srpskih izvora proizvode fabrike koje su u rukama stranih kopanija.

Sa rasprodajom izvorišta krenulo se još 2002. godine kada je slovenačka "Kolinska" kupila "Palanački kiseljak.

Tiha prodaja se nastavila 2004,, 2005, 2007, 2008. godine, a u priloženom dokumentu pročitajte podatke o iznosu i kupcima.

Informer

printscreen

Podsećamo, predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić govorila je o ovoj temi gostujući na televiziji Pink:

- Što vi prodaste sva naša vodoizvorišta dok ste bili na vlasti? Bez javne rasprave i saglasnosti građana su za 60 miliona evra, kikiriki, prodata naša vodoizvorišta. E takvi su oni bili veliki biznismeni. "Nego da ja stavim sebim koju stotinu hiljada evra sebi u džep, pa šta me briga šta će uzeti država i koliko ostaje našem narodu!" Gotovo 80% flaširane vode iz srpskih izvora nalaze se danas u rukama stranih kompanija. Jel to uradio Aleksandar Vučić? - upitala je ona. 

- Ne, uradili su oni koji su juče bili u Loznici! To je reč o strateškoj sirovini. Mi nismo to uradili, mi gledamo kako da zaštitimo naše vode. Sve što imamo u Srbiji uradili smo mi - rekla je Brnabićeva i iščitala ugovore kojima su u vreme onih koji su danas u opoziciji prodavali vodoizvorišta u Srbiji - od Knjaz Miloša do Vlasinke. 

- I šta ćemo sad? Ubiste se od čuvanja naših strateških resursa. I onda je Vučić kada je narodu bilo dosta toga, 2012. rekao dosta je toga - istakla je ona i navela da je tek tada uvedeno da Rio Tinto plaća naknadu za istraživanja koja sprovodi.