29.06.2024.

20:54

Foto: Tanja Andric

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

- Današnji napad na pripadnika žandarmerije je nedvosmisleno teroristićki,  zasnovan na radikalnim islamističkim motivima a koji imaju političku pozadinu i cilj.

Upravo ubijeni terorista je radikalizovan od strane vehabijskih organizacija sa prostora Balkana koje imaju veze sa terorističkom organizacijom Hamas tako da nije slučajno izvrsen napad na Izraelsku ambasadu. Ovde se radi o strogo odabranoj meti tj. meti pripadnika srpske policije, jer se tako šalje poruka Srbiji i svim državama koje imaju dobre odnose sa Izraelom da mogu biti na udaru teroristickih napada  u narednom periodu zbog Izraelskopalestinskog rata gde palestincima preti istrebljenje iz pojasa Gaze.

Moram napomenuti da se Srbija zalaže za momentalni prekid ovog sukoba i da se ne svrstava na bilo koju stranu u sukobu niti se meša u njihovu unutrašnju politiku, ali posle današnjeg napada mora maksimalno preventivno delovati prvenstveno odlukama Saveta za nac.bezbednost. Savet kao krunsko telo nacionalne bezbednosti mora dati šira ovlašćenja službama bezbednosti da deluju adekvatnije po pitanju terorizma u ovakvim situacijama - naveo je prof dr Miroslav Bjegović.