30.06.2024.

21:46

Foto: printscreen

Vesti

Hoće da zatvore sve rudnike i da nas nateraju da živimo kao Aboridžini: Pogledajte kakvi fanatici predvode proteste lažnih ekologa! (VIDEO)

Vođa organizacije "Marš sa Drine", koja organizuje proteste protiv Rio Tinta, jeste glumica Bojana Novaković, koja je izjavila da "neće rudnik u dolini Jadra".

- Vi možete sve regulative da ispunite, to je i dalje rudnik. Sve ovo o čemu mi pričamo, dokazuje da i zakonski i finansijski postoje ogromni problemi, i ovo ne može da se reši, ali da se kroz neko čudo sve to reši, mi smo i dalje protiv eksproprijacije naših građana, mi smo i dalje protiv ekstrakcije minerala iz doline Jadra i bilo kog područja u Srbiji. Tačka. Je l' me razumete?! - rekla je Novaković. 

Međutim, Novaković je nastavila da govori o ovoj temi i na društvenim mrežama.

- Biljo, obrati se Aboridžinima iz Australije i domorocima iz Amerike koji preko 40.000 godina održavaju civilizacije koji ne učestvuju u industrijalizaciji poljoprivrede, kao i naši seljaci. Neo-liberalci, kao ti, podržavaju razvoj kapitalističkih principa koji su uzrok klimatske krize - napisala je ona. 

Ovi ljudi nisu nikakvi ekolozi! Ne zanimaju ih zakoni ni propisi, oni bi zatvorili sve rudnike u Srbiji! Oni su fanatici i ekstremisti! Oni hoće da živimo kao Aborižini!