04.07.2024.

11:05

Foto: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Vesti

U toku specijalni rat protiv Srbije i Vučića! Crnogorske "Vijesti" i tajkunski "Danas" nastavljaju prljavu kampanju šireći laži!

Oni su pokušali da ovu izmišljenu informaciju opravdaju rečima "nezvanično", a pozivajući se na "sestrnski" medij Dragana Šolaka "Danas" koji je objavio da je u Srbiji na snazi zabrana izvoza suncokretovog ulja, ali da je “izgleda mera neformalna, pošto Vlada nije donela nikakvu uredbu o zabrani”.

Informer

 

Ovo dokazuje da je ovo samo nastavak prljave kampanje protiv Srbije i Vučića, a sve zbog izglasavanja Rezolucije o genocidu u Jaasenovcu, za čije donošenje politički protivnici neosnovano krive srpskog predsednika.

Sve je počelo u ponedeljak prošle sedmice kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare o geopolitičkoj situaciji, kazao i da će biti velikih nedostataka hrane u svetu i naveo da već sada postoji ogromna potražnja na tržištu iz regiona za suncokretovim uljem.

- Mi smo u ovom trenutku to malo samo zaustavili, pa ćemo da vidimo kako ćemo dalje da se ponašamo, zato što su u Ukrajini skočili troškovi i radne snage i zbog cene električne energije, koja je viša, a koja je veliki proizvođač suncokretovog ulja. Kad je njihova cena za sedam do 7,5 odsto niža, ona je u stvari značajno viša nego naša zbog transportnih troškova - rekao je tada Vučić.

Kao i "Vijesti" i "Danas" se nevešto ograđuje da nema dokaza, ali nastavlja da laže te piše da se "Vučićevo "malo smo zaustavili izvoz" u praksi sprovodi.

Informer

 

Iz svega navedenog jasno je da je pitanju specijalni rat u kome je cilj predstaviti Srbiju kao krivca za sve.