05.07.2024.

13:22

Foto: Peđa Milosavljević/EPA

Vesti

Kurti bi da bude mali Zelenski! Vučić odbrusio lažnom premijeru: Ceo život čezne da obuče uniformu, ali san mu se neče ostvariti!

Lažni premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti napao je u autorskom teksu za Njujork tajms Srbiju i Aleksandra Vučića, pozivajući Sjedinjene Američke Države da mu pomognu.

Prištinski ekstremista Aljbin Kurti u svom autorskom tekstu pod naslovom "Ne sumnjajte u NATO. Spasio je moj narod", dok se dodovorava i ulizuje Amerikancima i izražava ljubav NATO- koji je, kako piše, "urezan u kulturni i politički identitet jedne zemlje u Evropi: moje, Kosova" i koji je "pomagao u oslobađanju Kosova" i u kojem poziva SAD da ne umanjuje značaj NATO pakta, zakukao je svojim zapadnim mentorima tražeći pomoć i zaštitu od Srbije i Aleksandra Vučića. 

Predsednik Vučić je u nekoliko rečenica odgovorio Kurtiju na njegovo pisanije.

- Je l sad da verujem Kurtiju ili ovim drugima? Ili lažu i jedni i drugi? Da li se naoružavamo? Da, malo više nego što bi on voleo, a manje nego što bih ja voleo. Kao što se oni naoružavaju preko Turaka, Nemaca, Amerikanaca... On ceo život čezne da obuče uniformu i da na Balkanu glumi malog Zelenskog, ali to mu se neće ispuniti. Njegovi snovi su ratovanje, a moji uspešna ekonomski napredna Srbija - istakao je predsednik Srbije.