Autor: Informer.rs

05.07.2024.

17:43

Foto: tanjug-milos rafailovic-reuters

Vesti

Lažovima sa Nove teško da priznaju da su lažovi! Hiljadu puta slagali o Vučiću i za to su plaćeni - evo kako su podvili rep

Naime, tajkunski mediji su samo "ravno" objavili ovaj demanti ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka u kom je on odbacio kao "neosnovane" spekulacije u listu Nova oko posete zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška Srbiji i rekao da Rusija visoko ceni topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciju "u skladu sa prjateljskom prirodom" bilateralnih odnosa Rusije i Srbije.

- Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije u listu ‘Nova’ povodom programa i agende planske radne posete Srbiji zamenika Ministra inostranih poslova Rusije A.Gruška 1-2. jula ove godine. Visoko cenimo topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciji, a u skladu sa prijateljskom prirodom naših bilateralnih odnosa - napisao je Bocan Harčenko na Instagram profilu i nalogu na mreži X ambasade Rusije.

Kako je naveo ruski ambasador, Rusija ističe „otvorenost i sveukupnost pregovora“ održanih sa srpskim rukovodstvom tokom posete Gruška u kojoj je prioritetna pažnja posvećena „sadržajnoj strani“ navodeći poimence susrete zamenika Ministra spoljnih poslova Rusije sa predsednikom Ssrbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Milošem Vučevićem, potpredsednicima Vlade Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vulinom, ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i ministrom i kopredsedavajućim rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Nenadom Popovićem.

- Moramo sa žaljenjem da konstatujemo da partnerski pristup razvoju saradnje između Moskve i Beograda jako iritira određene medije koji su bukvalno ‘programirani’ da neosnovano kritikuju spoljnu politiku Rusije i Srbije - napisao je ruski ambasador.

Podsećamo, na laži tajkunskih medija oštro je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laz. Želim da obavestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći Rusofili. Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli.

P.S. Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan - napissao je predsednik na Instagramu.