Autor: Informer.rs

05.07.2024.

21:31

Foto: ATAIMAGES/printskrin

Vesti

Nije Vučić u strahu, nego ste vi dokazani lažovi! Nova pokušava jeftinom propagandom da sakrije masne laži

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da sve što je napisano u vestima ovog tajkunskog medija povodom odnosa Rusije i Srbije ordinarna laž. Kazao je da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom federacijom, i da nije pokušao nijednom da razgovaram sa Putinom.

Nova je nakon izjave predsednika i demantija ruskog ambasadora krenula u žestoku, ali providnu i jeftinu propagadu. Naime, u sutrašnjem broju njihovog propagandnog glasila, predstavljaju Vučića kao da je u strahu, navodno plašeći se da mu birači ne okrenu leđa i na taj način pokušavaju da prikriju svoje laži.

Ne bi priznali da su slagali ni za šta na svetu. Ono što je očigledno i činjenično stanje je to da Vučić nije ni u kakvom strahu, niti je ljut, već se samo jasno vide laži tajkunske Nove. To je potvrdio i sam predsednik, a do detalja razjasnio i ruski ambasador.

Informer

Podsećamo, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko odbacio je kao "neosnovane" spekulacije u listu Nova oko posete zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška Srbiji i rekao da Rusija visoko ceni topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciju "u skladu sa prjateljskom prirodom" bilateralnih odnosa Rusije i Srbije.

- Odlučno odbacujemo neosnovane spekulacije u listu ‘Nova’ povodom programa i agende planske radne posete Srbiji zamenika Ministra inostranih poslova Rusije A.Gruška 1-2. jula ove godine. Visoko cenimo topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciji, a u skladu sa prijateljskom prirodom naših bilateralnih odnosa - napisao je Bocan Harčenko na Instagram profilu i nalogu na mreži X ambasade Rusije.

On je rekao da Rusija ističe „otvorenost i sveukupnost pregovora“ održanih sa srpskim rukovodstvom tokom posete Gruška u kojoj je prioritetna pažnja posvećena „sadržajnoj strani“ navodeći poimence susrete zamenika Ministra spoljnih poslova Rusije sa predsednikom Ssrbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Milošem Vučevićem, potpredsednicima Vlade Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vulinom, ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i ministrom i kopredsedavajućim rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Nenadom Popovićem.

- Moramo sa žaljenjem da konstatujemo da partnerski pristup razvoju saradnje između Moskve i Beograda jako iritira određene medije koji su bukvalno ‘programirani’ da neosnovano kritikuju spoljnu politiku Rusije i Srbije - napisao je ruski ambasador.

Predsednik Vučić je u razotkrivanju laži nove dodao da je razgovarao sa predsednikom Rusije kad god je on za to izrazio želju.

- Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan - napissao je predsednik na Instagramu.