06.07.2024.

08:19

Foto: printscreen

Vesti

Oštre kritike sa svih strana na račun bivšeg NATO generala: Za Ponoša ništa što rade protivnici Srbije nije opasnost za bezbednost naše otadžbine i naroda

 Aleksa Grubešić, iz Centra za društvenu stabilnost, ocenio je da ne iznenađuju pravdanja Kurtija koja dolaze od bivšeg NATO generala, a sadašnjeg pro-NATO političara, Zdravka Ponoša.

Informer

 

- Za njega ništa što rade protivnici Srbije nije opasnost za bezbednost naše otadžbine i našeg naroda. Isto je tako mlako, sa pozicije moći u vojnim strukturama, gledao i na Pogrom od 17. marta 2004. godine kada su Srbi proterivani sa Kosova i Metohije od strane albanskih ekstremista, kakav je danas i Aljbin Kurti, a čiju politiku Ponoš prećutno, a nekada i otvoreno podržava - jasan je bio Grubešić. 

Mitar Kovač, general u penziji, rekao je da je sporno što vodeće sile NATO pakta naoružavaju buduću vojsku lažne države Kosovo.

Informer

 

- Sprovode obuku tih snaga i vrše njihove pripreme. Naravno da KFOR ćuti o tome, a morao je davno da reaguje u skladu sa rezolucijom SB UN. To je dovoljan razlog da Republika Srbija zatraži zasedanje SB UN i da iznese podatke koje članice NATO pakta krše Rezoluciju i pristrasne su u sprovođenju mirovnog procesa. Po tom kriterijumu kontigenti KFOR-a iz Turske, Nemačke, SAD, VB, Albanije i Hrvatske odavno su prekršili Rezoluciju SB UN i ima dovoljno razloga da se ospori njihovo učešće u ovoj misiji. Problem je još veći kada te države izvide vežbe sa budućom vojskom Kosova i školuju njihove oficire. Po svemu tome, NATO je bio i ostao simbol naše nesreće i ovakvog stanja na Kosmetu. Korišćenje Barjaktara obezbedila je Turska i to jeste bezbedonosni problem koji je nezakonito i samovoljno proizvedan - istakao je Kovač.