Autor: Informer.rs

06.07.2024.

13:44

Foto: printscreen

Vesti

(FOTO) PLJUJE DRŽAVU ZA DRŽAVNE PARE! Raskrinkana lažna ekološkinja Dragana Đorđević: Je l' ovo uništena priroda?!

I sve to za državne pare, pošto je Đorđevićeva trenutno zaposlena kao naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu!

Informer

Paušalne ocene

Ona je, naime, za tajkunske medije izjavila da je eksploatacija litijuma u "Jadru" najprljavija, što je miljama daleko od istine.

U izjavama koje su brže bolje potrčali da prenesu tajkunski mediji, ona je navela da je prirodna sredina u rudnicima na granici između Nemačke i Češke devastirana, namerno izbegavajući da pomene projekat  Zinvald, drugi najveći litijumski projekat u EU, pošto upravo ovaj projekat pokazuje i dokazuje da je moguća ekološka prihvatljiva eksploatacija litijuma.

Informer

O tome svedoče i fotografija koje objavljujemo, a na osnovu koje je jasno da priroda u okolini rudnika Zinvald ne samo da nije devastirana već naprotiv - u potpunosti je očuvana.

Uz to, jednostavna pretraga na Gugl pokazuje da je priroda u okolini takođe netaknuta i da nema govora o onome u šta pokušavaju da nas ubede Đorđevićeva i njeni istomišljenici.

Informer

Informer

Demanti

Inače, i sama kompanija Rio Tinto, koja je jedna od kompanija koja se pominje u javnosti kao kompanija koja će se baviti iskopavanjem jadarita kod Loznice, morala je da se oglasi i demantuje tvrdnje Đorđevićeve.

- Za neodgovornu i paušalnu izjavu u kojoj kaže da bi eksploatacija litijuma u području Jadra bila „najgora moguća" Dragana Đordević ne iznosi ni jedan naučni podatak ili dokaz, i još jednom na najgrublji način pokušava da zastraši javnost iznošenjem lažnih informacija. Nacrti studije uticaja na životnu sredinu projekta „Jadar", koji su javno dostupni, potvrđuju da se projekat „Jadar" može realizovati bezbedno uz poštovanje najviših standarda životne sredine - navodi se u saopštenju kompanije.

Podsetimo, Dragana Đorđević u epicentar pažnje javnosti dospela je nakon šokantnog otkrića Informera da je bila zaposlena u Ministarstvu rudarstva i energetike za vreme dok je tim sektorom vedrila i oblačila Zorana Mihajlović.

Informer je, naime, došao do ugovora koji su potpisale lično profesorka Dragana Đorđević i bivša ministarka Zorana Mihajlović.

Informer

Informer