Autor: Informer.rs

08.07.2024.

09:53

Foto: ATA Images/Printscreen

Vesti

KVARTET POLITIČKIH MARGINALACA! Okupljaju se da se žale na Vučića što nije dozvolio da se Srbi proglase za genocidni narod!

Kvartet političkih marginalaca - Nenad Čanak, Čedomir Stojković, Ivan Videnović i Miodrag Kapor zakazao je za sredu 10. jul "vanredno upozoravajuće obraćanje javnosti" povodom usvajanja "Svesrpske deklaracije" koja je nedavno usvojena u srpskom parlamentu.

- Formalizovanje nacionalističke prekogranične ambicije i otvoreno propagiranje mešanja u unutrašnju politiku drugih država, što je učinjeno tom deklaracijom, predstavlja ne samo spisak opasnih želja neodgovornih pojedinaca i grupa, već, po prvi put u istoriji ove zemlje, i formalno-pravno transformisanje tih ambicija u obavezujuću politiku države - stoji između ostalog u sumanutom pozivu koji nosi naziv "Napad na Ustav, Dejton i evropske vrednosti, oprobani put ka konfliktu i izolaciji".

Informer

S obzirom na ove istrošene formulacije i s obzirom na to da su pomenuti političari poznati po svojim antisrpskim, antridržavnim i antirežimskim stavovima, već iz same najave jasno je da će pomenuta konferencija služiti za otvoren napad na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.