Autor: Informer.rs

08.07.2024.

17:53

Foto: Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

"Iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Radeta Brajovića!

"Brajović je bio iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac koji je kao standard i imperativ postavio objavljivanje istinitih i blagovremenih informacija o relevantnim temama, koje su lako nalazile put do čitalaca i zbog jedinstvenog i prepoznatljivog stila novinarske škole 'Novosti' ", rekao je Vučić, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

Kako je dodao Brajović je ugradio ceo profesionalni život u medijsku kuću koja je izrasla u veliku i uglednu kompaniju, utemeljenu na beskompromisnim načelima teške novinarske profesije - tačno, jasno i časno, što je ujedno bio jedini pravi, ali i najteži put ka čitalačkoj publici.

"I kao novinar i kao urednik, Rade Brajović je uvek vodio računa o nacionalnim interesima i u najtežim istorijskim okolnostima po naš narod i državu, ali je uvek insistirao na istini i proveri informacija, znajući koliki uticaj mediji imaju na formiranje javnog mnjenja. Zato i danas, u vremenima opasnih laži i dezinformacija, novinarski legat gospodina Brajovića nastavlja da živi kao putokaz koji će slediti generacije novinara i urednika njegovih 'Novosti'. Neka počiva u miru", navodi se u saučešću predsednika Vučića.