Autor: Informer.rs

09.07.2024.

10:39

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Đorđević: Pretnje Danilu prevazilaze sve dosadašnje oblike javnog ispoljavanja nasilja i mržnje

Član Glavnog odbora SNS Zoran Đorđević uputio je otvoreno pismo podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog nedavnih pretnji njegovom sinu, Danilu, istakavši da je to incident koji bi trebalo da bude signal za uzbunu i poziv na akciju za čitavo društvo.

„Pretnje koje su izrečene Vašem sinu Danilu prevazilaze sve dosadašnje oblike javnog ispoljavanja nasilja i mržnje. Kao otac, pišem Vam ne samo iz lične zabrinutosti za svoju decu već i za budućnost svih naših najmlađih. Danas niko ne bi trebao da živi u strahu za bezbednost svoje porodice, pogotovo ne deca. Slažem se sa Vama da sigurnost naših najmlađih mora da bude na vrhuncu prioriteta svakog društva koje teži zdravim i stabilnim temeljima“, navodi Đorđević.

Đorđević ističe da oseća veliku zabrinutost zbog izrečenih pretnji i poziva predsednika Vučića da preduzme sve neophodne korake kako bi učinioci ovog, kako navodi „bezočnog napada“ bili privedeni pravdi.

„Mora postojati konkretna mera, “crvena linija” koja se ne sme preći, koja će poslati poruku da takvi postupci nisu prihvatljivi i da će svako ko ugrožava bezbednost naših građana, naročito dece, odgovarati za svoje postupke’’’, piše Đorđević.

Bez odgovorne reakcije, kako kaže, sutra se na meti može naći bilo čije dete. Ističe da je neophodno da predsednik Vučić, kao lider Srbije i neko ko uživa najveću podršku građana, da nalog i preduzme sve što je u njegovoj moći kako bismo izgradili društvo u kojem su ovakve stvari strogo sankcionisane.

„Sačuvajmo ono što smo zahvaljujući Vama, danas u ovakvo nestabilnom svetu uspeli, postali društvo gde svako dete može slobodno i sigurno da odrasta, igra se i uči. Društvo koje štiti svoje najranjivije“, navodi Đorđević.

On je dodao da snažno veruje da zajedničkim snagama, društvo u Srbiji može da osigura mirniju i sigurniju budućnost za sve građane, a naročito za našu decu.