09.07.2024.

12:03

Foto: Foto: Masha Bandjur, Pedja Milosavljević

Vesti

Tajkun ga otkačio, pa se vratio na fabrička podešavanja - Miloš Francuz ponovo glumi velikog patriotu!

Naime, poslanička grupa koalicije "NADA" podneće skupštini predlog deklaracije o Srebrenici u kojoj se, između ostalog, navodi da se u Srebrenici nije dogodio genocid, izjavio je danas šef te poslaničke grupe i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i lažni patriota Miloš Jovanović.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Nova Demokratska stranka Srbije na Glavnom odboru stranke 9. juna usvojila Deklaraciju o Srebrenici, ističući da je to akt na koji su ponosni. Jovanović smatra da je neophodno da se i skupština jasno odredi po ovom pitanju i donese deklaraciju o Srebrenici.

- Svi smo svedoci neprestanom pokušaju krivotvorenja istorijskih činjenica, istorijske istine i pokušaja nametanja krivice srpskom narodu za nešto što nije učinjeno. I nikada nije dobro miriti se sa lažima i nikada nije dobro odustajati od istine i borbe za istinu. Načelno to nije dobro, a naročito nije dobro kada ta laž koja se želi nametnuti ide na štetu vašeg naroda, u ovom slučaju našeg srpskog naroda - rekao je Jovanović.

Kako je dodao, tim pre nije dobro kada ta laž može imati vrlo konkretne posledice na Republiku Srpsku i ako ta laž o nekakvom genocidu Srebrenici zaživi biće mnogo lakše raditi na militarizaciji BiH, odnosno na nestanku Republike Srpske.

- I naravno nije dobro, čak i neukusno, ali to je blaga reč, kada se jedini narod koji je bio žrtva genocida u ovim našim balkanskim krajevima, to je srpski narod, želi okarakterisati kao genocidan - rekao je Jovanović.

U Deklaraciji koju će podneti poslanička grupa koalicije "NADA" stoji da neće i ne može biti istinskog pomirenja ako se ono ne zasniva na istorijskoj istini, da u Srebrenici nije počinjen ili nije izvršen genocid već se može kvalifikovati kao ratni zločin, te da sve žrtve zaslužuju pođednak pijetet.