09.07.2024.

14:28

Foto: Informer

Vesti

Organizatori "Mirdita, dobar dan" spremili novi udar na Srbiju! Traže pare za odbranu antisrpskog festivala!

Kako su naveli, oni su pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava za pravne postupke u "odbrani festivala "Mirdita, dobar dan" gostiju i članova organizacionog tima"!?

Kako kažu, ovaj projekat za njih je ključna platforma za kulturnu razmenu i dijalog između "Kosova i Srbije"?! Dakle, antisrpski festival "Mirdita, dobar dan" služi za  promovisanje nezavisnog Kosova!

Zakukali su tako da je festival koji im je ove godine otkazan "nepravedno zabranjen od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, suočen sa eskalacijom pretnji i govora mržnje, što je podsticano od strane pojedinih medija i zvaničnika".

Sve bi to bilo lepo, da to nije samo njihova verzija priče. Realnost je ta da je njihova glavna tema koju su forsirali sa ovog festivala prethodnih godina "odnosi između Srbije i Kosova", a to čak ni nije tema -  jer je Kosovo deo Srbije!

Nakon što su probali da isprosjače donacije, naveli su da su pokrenuli više tužbi kako bi se "borili protiv napada i zaštitili misiju festivala". Pozvali su i sve medije koji su njima nastrojeni da o tome izveste javnost, i pomognu im da sakupe neku paricu! 

Prosto da se čovek zapita - šta je sledeće...