10.07.2024.

11:32

Foto: printscreen

Vesti

Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše zemlje! Vučić: Kao i Studenica, Srbija je bila često napadana i rušena, ali sa mnogo ljubavi ponovo obnavljana i oživljavana!

- Na mestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti.

Zahvalan sam starešini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim rečima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save. Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osećajem ogromne odgovornosti sećamo legata naših slavnih predaka.

Kao i Studenica, Srbija je bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo građena, obnavljana i oživljavana.

Zato je ovo posebno mesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost, predački zaveti i putokazi za potomke - da ne izneverimo njihov san o snažnoj i slobodarskoj Srbiji, da budemo ponosni i dostojanstveni u borbi za mir i slogu sa svima koji žele da zajedno gradimo dobru budućnost za generacije koje dolaze.

Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo.

Živela Srbija - napisao je predsednik na Instagram profilu buducnostsrbijeav.