10.07.2024.

12:44

Foto: Foto: Printscreen

Vesti

Vučić o uticaju stranih službi: Cilj je bio da Srbija zakasni, onaj ko ima litijum postaje mnogostruko jači

Ne mogu da vam govorim ni mnogo drugih stvari jer ne želim da ugrozim pozciju Srbije. Moja reč nije neobavezujuća. Ne želim da Srbiji nametnem teret sukobljavanja sa onima koji su mnogo snažniji od nje - rekao je Vučić.

- Najmanje dve zapadne službe, jer tu je bilo pitanje šta rade Kinezi, kako da se prekine njihov uticaj, a tu je bio i cilj da Srbija zakasni i da ne može da iskoristi jer mi da smo počeli na vreme rudnik bi bio otvoren 2026. i bili bismo u prednosti u odnosu na druge - objasnio je.

Kako je upozorio, zna i mnogo drugih stvari koje se protiv Srbije rade, ali želi da izbegnem sukobe jer želi mir.

- Ja sam bežao i ćutao sam dva dana na jezivu kampanju iz BiH oko pripadnika Vojske Srbije i ta dva dana je bila najprljavija kampanja protiv Srbije. Bukvalno širenje mržnje, i na kraju Konaković i Helez rekli da je sve bilo po proceduri. Što ste to radili? Čak su i vaši mediji to u Beogradu radili. Žele da nas predstave kao militaristički nastrojene - rekao je Vučić, pa se vratio na litijum:

- Želimo da ono što imamo u Srbiji, da to pripada Srbiji. Naša je sirovina, napravite fabriku baterija pa izvozite, a ne možete da izvozite sirovinu, i zato ćemo biti na udaru. To će biti ne mala igra u budućnosti. Ovde je pitanje interesa zemlje. Rudarstvo je podiglo našu zemlju.Onaj ko ima litijum postaje mnogostruko jači, ali i ranjiviji jer će biti pood udarom