Autor: Informer.rs

10.07.2024.

19:05

Foto: Tanjug

Vesti

Izabran novi predsednik Opštine Zvezdara! Siniša Mali: Mihailu želim puno uspeha na ovom mestu!

- Konstitutivna sednica Skupštine opštine Zvezdara, na kojoj je izabran novi predsednik opštine Mihailo Dosković sa naše liste “Aleksandar Vučić - Zvezdara sutra”. Mihailu želim puno uspeha na ovom mestu, ali i volje i energije da se nosi sa svim izazovima, da nastavi neke važne projekte i započne nove.

- Vaš najvažniji zadatak je da nakon vašeg mandata opština bude bolja nego što ste je zatekli. Građani su vam dali poverenje da nastavite da razvijate opštinu kao i do sada, i to opravdanje se mora opravdati.

- Beograd u naredne tri godine čekaju veliki zadaci, važni arhitektonski, građevinski poduhvati i Zvezdara neće biti izuzeta od toga. Naprotiv.
 
- Neki od najvećih projekata u Beogradu tiču se i vaše opštine kao što je metro, jer će do Zvezdare doći i prva i druga linija toliko očekivanog beogradskog metroa. A to je projekat od istorijske važnosti za glavni grad.

- U poslednjih nekoliko godina na ovoj opštini je uloženo oko 350 miliona dinara u obnovu dečjih igrališta, ambulanti, škola, sa posebnim akcentom na ulaganja u gasifikaciju opštine što je od velike važnosti za Zvezdaru. Gasifikacija opštine Zvezdara je nastavljena nakon 17 godina, a obuhvaćeni su Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug, Mirijevo, Zeleno brdo i potez oko Zvezdarske šume.
 
- Tu ne stajemo, imamo i dalje velike planove za Zvezdaru. U planu su rekonstrukcija vrtića Mirijevo, Osnovne škole “Vladislav Petković Dis”, rekonstrukcija doma zdravlja, radovi na šetalištu, zvučnoj ogradi uz auto-put, kanalizaciji u Malom Mokrom Lugu, pijaci Medaković, zgradi Vukov spomenik – javnom parkingu.
 
- Beograd i cela Srbija su započeli veliki investicioni ciklus i razvoj više nikada ne smemo zaustaviti jer razvoj menja našu zemlju. Samo je razvoj život. U okviru EXPO planova i programa “Skok u budućnost- Srbija 2027” u 323 projekta širom Srbije uložićemo 17,8 milijardi evra. Izgradićemo čitav novi grad, pruge, pristupne saobraćajnice, Nacionalni fudbalski stadion, akvatik centar, 1.500 stanova, hotele.

- To će nam doneti privredni zamajac koji će naspotom dovesti do toliko željenog ekonomskog domino efekta – daljeg rasta plata, penzija, životnog standarda u Srbiji - zaključio je Siniša Mali.