Autor: Informer.rs

10.07.2024.

19:19

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vesti

Slobodu volimo više od svega! Oglasio se Vučić i poslao jaku poruku: Molim da jednu malu lekciju o Srbima i Srbiji konačno nauče (VIDEO)

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena, koji je kazao kako je NATO bombardovanje 1999. bila intervencija da se spreči etničko čišćenje Albanaca na Kosovu i Metohiji, Vučić je odgovorio da je Bajden rekao ono što je zvanična interpretacija svih zapadnih sila koje su učestvovale u agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

- Nisam ja čovek koji bi po tom pitanju i po bilo kojem drugom pitanju mogao tim velikanima da držim lekcije, ali imam jedno pitanje - koje je više oblik društvene svesti, moral. A dobro ako ste tad sprečavali etničko čišćenje, iživljavajući se na jednoj maloj zemlji, nad jednim malim narodom, vas 19, velikih, moćnih i jakih, pa kako isto tako vam ne pada na pamet da se iživljavate i da uđete odmah da napadnete Rusiju kad je ušla na teritoriju suverene međunarodno priznate Ukrajine, pa da ih uništite i da sprečite osvajanje teritorije, sve to što o njima govorite - rekao je Vučić i dodao:

- Molim da jednu malu lekciju o Srbima i Srbiji konačno nauč: Slobodu volimo više od svega! - napisao je predsednik u opisu videa.