10.07.2024.

20:32

Foto: Tanjug

Vesti

Milorad Grčić novi predsednik opštine Obrenovac

U saopštenju se dodaje i da je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Obrenovac verifikovani su mandati odbornicima, koji su izabrani na proteklim izborima održanim 2. juna ove godine.

Za predsednika Skupštine opštine Obrenovac imenovan je Đorđe Janjić, navodi se u saopštenju, dok je za zamenika predsednika Skupštine opštine Obrenovac imenovana Jelica Grčić Dedaić.

Informer

Takođe, na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Obrenovac, imenovano je devet članova Veća opštine Obrenovac.

Nosioci funcije članova opštinskog Veća su Milorad Janković, Predrag Jovanović, Vladan Popović, Ivana Crnogorčić, Ivan Stojić, Radovan Manojlović, Dragan Blažić, Dragan Mladenović, Darko Jovanović, navodi se.

Na ovoj sednici izabrani su novi sekretar Skupštine opštine Obrenovac i zamenik sekretara Skupštine opštine Obrenovac.

Grčić je i bio na poziciji v.d. direktora preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS). 

Biografija

Milorad Grčić, biografija Rođen je 14. novembra 1970. godine u Obrenovcu, gde je stekao osnovno isrednje obrazovanje. Visoko obrazovanje i zvanje diplomirani ekonomista stekao je na Univerzitetu Educons u Sremskoj Kamenici. Od 1992. godine počinje da se bavi privatnim preduzetništvom, kao vlasnik iosnivač privatnih firmi i tokom 19 godina nastavlјa karijeru uspešnog preduzetnika. Direktor Rudarskog basena “Kolubara” postao je u oktobru 2012. godine. Uspešno je realizovao niz reformi u proizvodnji i upravlјanju RB „Kolubara“, što je donelo najveće uštede u poslovanju u istoriji firme. Uspešna sanacija štete na kopovima i tehnici nastala u poplavama 2014. godine omogućila je brz oporavak proizvodnje u RB „Kolubara“ i time direktno uticala na energetsku stabilnost Srbije. Funkciju direktora direktora Kancelarije za društveno odgovorno poslovanje i odnose sa lokalnim zajednicama u EPS-u obavlјao je od oktobra 2015. godine. Za vršioca dužnosti direktora JP EPS imenovan je 15. marta 2016. godine. Angažovanje u politici počeo je 2004. godine i na lokalnim izborima u septembru te godine postao je odbornik u Skupštini opštine Obrenovac. Funkciju zamenika predsednika opštine Obrenovac zaduženog za privredu i investicije obavlјao je u dva mandata, od sredine 2005. do početka 2010. godine. Živi u Obrenovcu, oženjen je i otac dvoje dece