10.07.2024.

20:42

Foto: GO Savski Venac

Vesti

Strahinja Kukić ponovo izabran za predsednika Skupštine GO Savski venac

Na sednici su, prethodno, verifikovani mandati odbornika, a rezultate glasanja za predsednika Skupštine saopštila je odbornica Nada Macura koja je predsedavala na današnjoj konstitutivnoj sednici.

Kukić je za predsednika Skupštine GO Savski venac prvi put izabran 2020. godine sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu". Pre izbora na tu funkciju, bio je član Opštinskog veća od 2016. do 2020. godine, kao i odbornik u Skupštini opštine u periodu od 2012. do 2016. godine. On je zahvalio svim odbornicima koji su mu dali poverenje da i u novom sazivu vodi Skupštinu gradske opštine.

- Trudiću se da posvećenošću i predanim radom i u naredne četiri godine opravdam vaše i poverenje naših sugrađana. Želim da ova Skupština bude mesto konstruktivne diskusije, timskog rada i donošenja najboljih odluka za dobrobit svih stanovnika Savskog venca - poručio je Kukić.

U nastavku sednice za zamenika predsednika Skupštine izabran je Filip Matković, koji je i u prethodnom sazivu obavljao tu funkciju. Takođe, odbornici su za sekretara Skupštine izglasali Tanju Savić, a za njenu zamenicu Sanju Eminovski.

Na današnjoj sednici Skupština je donela i Rešenje o izboru Komisije za administrativna, kadrovska i mandatna pitanja Gradske opštine Savski venac.