Autor: Informer.rs

10.07.2024.

20:52

Foto: N1 video printscreen

Vesti

"Mogu glave da počnu da padaju": Ideolog opozicije ne zna da li je iskopavanje litijuma štetno, ali priziva "Arapsko proleće" u Srbiji! (VIDEO)

- Ja iskreno moram da kažem do dan danas nisam uhvatio u toj raspravi kolika je to zaista šteta od litijuma i voleo bih da ne upadnemo u tu matricu da čim se nešto kopa mora da bude automatski u svojoj suštini, odnosno u krajnjem zbiru razloga za i protiv da to mora da bude apsolutno negativno - rekao je Mrdalj na tajkunskoj televiziji N1.

Na pitanje voditeljke da li smatra da je istina da je rudarenje litijuma u Srbiji prekretnica, Mrdalj odgovara:

- E tu dolazimo do jedne opasne situacije. Što kaže pesma, "Srbija je velika tajna, ne zna dan šta nosi noć, ne zna noć šta dan sneva". Ne bi bilo prvi put da neko, neki žandarm, udari čoveka i njemu šajkača padne u blato. Ali kad šajkača padne u blato onda još nešto može da padne. Mogu glave da počnu da padaju. Ako Srbija prepozna da je šajkača pala u blato i da je neki žandarm po nalogu iz Beograda počeo da gazi tu šajkaču, može svašta da bude. Može da bude narodna buna - izjavio je politikolog i dodao:

- "Arapsko proleće" kad je krenulo, krčkala se atmosfera dugo vremena, ljudi su na svakom koraku doživljavali nepravde. I onda se jedan trgovac voćem, tamo negde u Maroku, Tunisu, spalio se od nepravde, što su mu uzeli njegovo voće i krenuo je lanac masovnih protesta iz jedne zemlje, druge zemlje, negde je eskaliralo u rat, negde nije, negde je vlast popustila, pobegla. Niko to zaista nije mogao da pretpostavi.

Pogledajte celu izjavu: