10.07.2024.

23:06

Foto: Foto: Tanjug/Vlada Crne Gore

Vesti

Partija Kosovskih Srba osudila odluku Prištine: Sve njihove odluke imaju neskriveni cilj, a to je da se Srbi kriminalizuju

Saopštenje Partije kosovskih Srba prenosimo u celosti:

- Odluka Vlade Kosova* da 11. jul proglasi za dan obeležavanja nekakvog genocida je razumljiva i sasvim očekivana od jedne Vlade koja sistematski i kontinuirano sprovodi etničko čišćenje nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Sve njihove odluke imaju neskriveni cilj, a to je da se Srbi kriminalizuju i podizanjem lažnih optužnica, hapšenjem nevinih ljudi i blokadom normalnog života proteraju sa Kosova i Metohije.
Međutim Vlada Kosova* zaboravlja da je rezolucija o genocidu doživela debakl i da je nije podržalo ni polovina država članica UN-a. Ujedno Vlada Kosova* zaboravlja da Kosovo i Metohija nije deo UN-a i da se interesi Kosova u UN-u brane preko stalne misije Republike Srbije u UN i Rezolucije 1244 po kojoj se jasno zna status KiM-a.

Pozivamo Vladu Kosova* da najhitnije usvoji rezoluciju o genocidu nad Srbima sa Kosova i Metohije i da prekine etničko čišćenje i teror nad srpskim narodom.

Posebno sramnim i lucidnim smatramo volju gospodina Nenada Rašića da glasa za ovakvu odluku i time i javno sebe jasno ispiše iz reda srpskog naroda. Nenad Rašić u Vladi Kosova* ne predstavlja Srbe, već isključivo sebe lično i pokret Samoopredeljenje, čiji će verovatno postati član s'obzirom da dosledno baštini i sledi politiku svog mentora Aljbina Kurtija - navodi partija kosovskih Srba