11.07.2024.

11:08

Foto: AP/Reuters

Vesti

Slučaj devet godina u fioci! Niko još nije odgovarao za pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici! I verovatno neće!

Kao i mnogi slučajevi u BiH, i slučaj napada na Aleksandra Vučića završio je nerasvetljen u nekoj fioci kod istražnih i pravosudnih organa u Sarajevu.

Da skandal bude veći, u institucijama i bezbednosnim i pravosudnim organima BiH više niko ne pominje to pitanje, a kamoli da se saopšti javnosti ko je i prema čijem nalogu pokušao da izvrši atentat na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je došao na komemoraciju u Potočare sa iskrenom namerom da oda počast žrtvama.

Informer

Informer

 

Posle devet godina, dakle, još niko nije zvanično optužen, niko nije procesuiran, niko od onih koji su bili zaduženi za bezbednost skupa i ličnosti nije bio smenjen, niti je podneo ostavku.

Informer

 

Podsetimo, nakon polaganja cveća na centralno spomen-obeležje na komemoraciji te 2015. godine, nekoliko delegacija iz zapadnih zemlja krenulo je prema tribini, a kada se prema njoj uputio i Aleksandar Vučić, došlo je do napada kamenicama, grumenovima zemlje, upaljačima, flašama i drugim predmetima uz psovke, opštu galamu i povike: "Ubij četnika!".

Informer