11.07.2024.

11:10

Foto: Ata images

Vesti

Mali razobličio nove laži Nikezića: Sedi, jedan!

''Nikeziću, ono što komentarišete, a da se niste potrudili ni da pažljivo saslušate, a kamoli razumete, je strateški plan i mogućnost daljeg rasta srpske ekonomije koja traži nove izvore za taj rast.

Ko zna koji put niste razumeli o čemu sam pričao. Ponoviću sporije. Nisam rekao da bi korišćenje potencijala litijuma proizvelo rast ukupnog BDP-a od 16 odsto, već da bi taj rast iznosio 16 odsto od godišnjeg BDP-a (iz 2023. godine) ukoliko bi se napravio čitav lanac vrednosti otvaranjem fabrika, 20.000 novih radnih mesta i proizvodnjom baterija i električnih automobila u Srbiji. Dakle, opet niste slušali na času.

Vi ste imali svoju šansu da razvijete Srbiju kada ste bili na upravljačkim pozicijama, ali ste je doveli do bankrota i niste iskoristili baš nijedan potencijal koji Srbija ima. Danas kada smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi sa rastom BDP-a od 4,7 odsto u prvom kvartalu ove godine, kada smo na trasiranom putu da dostignemo prosek plata od 1.400 evra i penzija od 650 evra, kada smo otvorili 500.000 novih radnih mesta i nezaposlenost spustili sa Vaših 25,9 na 9 odsto, čitam vaše tugaljive komentare, i ne mogu da se ne zapitam kako ste toliko dugo držali građane u ekonomskom besmislu, siromaštvu i u zemlji bez ikakve perspektive.

Sedi, jedan!'', napisao je Mali na društvenim mrežama.