11.07.2024.

12:36

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić krstio malog Lazara sa KiM: Kao ponosni kum, preuzimam jednu od najsvetijih dužnosti! Ovaj dan je za mene jako važan!

- Prošle godine sam u Predsedništvu ugostio malog Lazara i njegovu porodicu, hiljaditu bebu koja se rodila u porodilištu u Pasjanu, na našem Kosovu i Metohiji.

Lazar je u međuvremenu baš porastao, a ja, kao ponosni kum, danas preuzimam jednu od najsvetijih dužnosti.

Krštenje je veliki Božiji blagoslov za Lazara i ogromna odgovornost za mene, jer je kumstvo u našem narodu mnogo više od običaja i tradicije – ono je životni zavet, simbol zaštite, privrženosti i ljubavi, kao i briga o ispravnom stasavanju kumčeta.

Zato je ovaj dan tako važan i u mom životu.

Neka nam je nazdravlje, Lazare! I da svake sledeće godine bude što više dece u našoj prelepoj Srbiji! - napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav

Podsetimo, u srpskom porodilištu u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju 25. jula 2023. godine je rođena hiljadita beba od početka rada ove akušerske klinike, koju je 2015. godine otvorio predsednik Aleksandar Vučić.

Porodica Janković izrazila tada je želju da prinovi ime da lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje ovog porodilišta, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić uputio je srdačne čestitke majci Tamari i ocu Nikoli na rođenju sina koji će u dogovoru s porodicom poneti junačko ime Lazar.