11.07.2024.

12:50

Foto: EPA

Vesti

Najprljaviji i najljigaviji govor Denisa Bećirovića od 1992! Pozvao na rat protiv Srba i Srbije! Da li će Zapad reagovati na gnusne laži?!

Bećirović je u skandaloznom i najgnusnijem govoru Srbe optužio za sve, bukvalno je pozvao u lov na Srbe i govorio da se Srbi spremaju agresiju bez ijednog dokaza!


- Mir ugrožava režim u Beogradu. To je politika koja i na primeru Rezolucije poraz pokušava pretvroriti u pobedu. Sudovi UN su presudili da je počinjen genocid nad Bošnjacima kao i UZP protiv države BiH. Uprkos ovim presudama organi bh. entiteta Rs prete državi BiH. Zato je za nas u BiH važno da odgovorimo na pitanja postoje li sličnosti stanja početkom 1992. i ovog danas. Samo nas države i državne institucije mogu spasiti opasnosti - kazao je Bećirović i tako neosnovano optužio Srbiju da sprema rat i tako je označio kao agresora!

- Karadžić i njegovi saradnici su govorili da je Bosna i Hercegovina nemoguća država, to danas govore čelnici entiteta RS. Velikosrpske entitetu su 1992. govorili da je cilj Velika Srbija, predstavnici RS govore da im je cilj Velika Srbija uprkos zločinima - slagao je Bećirović.

Nakon toga je pomenuo Deklaraciju Svesrpskog sabora, ii uporedio odnos Miloševića i Karadžića i Vučića i Dodika.

Bećiroviću nijednom nije palo napamet da kaže reč o pokušaju atentata na Aleksandra Vučića 2015. godine u Potočarima!

Nakon skandaloznog govora postavlja se pitanje da li će Zapad reagvati na ove sramne optužbe i laži kojima se Bećirović služi?!