11.07.2024.

13:36

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Opasno huškanje na rat! Vulin o Bećiroviću: Ovo je najopasniji govor od 1995!

- Ovo je najopasniji i najodvratniji govor jednog predstavnika BiH od 1995. godine. Sve izgovorene laži, svaka reč mržnje prema Srbiji, Republici Srpskoj i Aleksandru Vučiću, svaka lažna simetrija je poziv za nove zločine prema Srbima i želja da se izazovu i opravdaju sukobi na Balkanu. Očekujem da će se međunarodna zajednica oglasiti i ograditi od Bećirovićevog huškanja, sada je vreme da pokažu da im je stalo do mira, Bećiroviću nije - izjavio je Vulin.

Šta je Bećirović rekao u Potočarima pročitajte OVDE.

Informer

 

Govoreći o tome što ni posle devet godina od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici niko za to nije odgovorao, Vulin kaže da krivc treba tražiti u organima koji je trebalo da zaštite tadapnjeg premijera Srbije.

- Pre 9 godina, u Srebrenici rulja je pokušala da ubije premijera Srbije Aleksandra Vučića. Dok su ga linčovali kraj njega nije bilo ni jednog ministra iz Bosne i Hercegovine. Niko od domaćina i organizatora nije pokušao da obuzda rulju, niko se nikada nije izvinio, i niko nikada nije odgovarao. Aleksandar Vučić nije dozvolio da pokušaj njegovog ubistva utiče na odnose sa Bosnom i Hercegovinom. Ne zato što nije trebalo da utiče, već zato što nije dozvolio da utiče. Krivce za pokušaj ubistva Aleksandra Vučića treba tražiti u organima koji su trebali da zaštite premijera Srbije. Tog dana Aleksandar Vučić nije izgubio obraz, ali njegovi domaćini jesu - poručio je Vulin.