Autor: Informer.rs

11.07.2024.

17:33

Foto: Tanjug

Vesti

Milica Đurđević Stamenkovski: Pokušaj linča Aleksandra Vučića u Potočarima traje i danas, samo je nastavljen drugačijim sredstvima

"Da je tako, potvrđuje nam činjenica da ni nakon devet godina nemamo ni imenovane, ni odgovorne, ni kažnjene za projektovanu eskalaciju nasilja nad prvim čovekom Srbije. Kada država ne kazni počinioce, a bilo je mnogo kamera koje su sve zebeležile, ona se to sa razlogom može tumačiti da je njeno rukovodstvo stalo iza nasilja.

Sve što se dešavalo u međuvremenu, sve izjave koje možemo čuti ovih dana od brojnih bošnjačkih zvaničnika, ukazuju na najvažniju poruku za region - taj pokušaj linča Aleksandra Vučića traje i danas, samo je nastavljen drugačijim sredstvima - propagandnom industrijom koja svakoga dana srpskog predsednika gađa pretnjama, uvredama i optužbama, kao što su ga pre devet godina gađali flašama, kamenicama i raznim drugih sredstvima.

Gađaju njega sa namerom da pogode Srbiju ali i bezbednost čitavog regiona. Nije teško zamisliti šta bi se desilo, radilo i govorilo da je bilo koji zvaničnik iz regiona tako dočekan u Srbiji. No, Vučić je i tada kao i sada, u ime Srbije poslao poruku poštovanja i pomirenja, ali i jasno stavio do znanja da se srpsko državno i nacionalno dostojanstvo stoji uspravno i da neće ustuknuti", navodi se u saopštenju.