Autor: Informer.rs

11.07.2024.

18:44

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Vesti

Irena Vujović: Dragan Đilas iznosi laži

Ipak, Đilas sebi daje za pravo da iznosi laži na sebi bliskoj televiziji i da, bez ikakvog osnova, ubeđuje građane da je iskopavanje litijuma nemoguće sprovesti bez posledica po zdravlje ljudi.

Manipulacije Dragana Đilasa nisu novina, posebno ako imamo u vidu da je pre mnogo godina, kada je doveo Rio Tinto u Srbiju, u medijima isticao važnost litijuma i proizvodnje baterija, a danas je promenio stav, jer u tome više ne nalazi profit.

Čovek koji je prilagodio sistem i prihodovao 619 miliona evra kojima se ponosi, našao je za shodno da govori o nekakvoj korumpiranoj vlasti i da ubeđuje građane da treba njemu da veruju. Naravno da je Đilasu država bila po meri onda kada je nesmetano pljačkao, a sada je razumljivo što više nije. Mi rezervnu državu nemamo i zato nećemo dozvoliti da onu koju imamo bilo ko unižava i urušava.

Srbija i njeni građani iznova trpe zbog neosnovanih konstatacija, neodgovornih političara, prikrivenih stranih lobista i krutih "mašinskih mozgova" jer ih uvek preteknu zemlje koje ne polažu pažnju na mišljenje lažnih ekologa i dušebrižnika. Te zemlje ulaze u ekonomske utakmice i u bespoštednu borbu za iznalaženje novih resursa, koji njihove privrede i standard stanovništva guraju napred u bolju budućnost.