12.07.2024.

13:03

Foto: printscreen

Vesti

"Nije ih ubio, nego ih je poklao, tu su bile kosti"! Vučić pročitao jezivo svedočenje bošnjačkog vojnika o zverstvima Nasera Orića!

- U BiH su se dešavale strašne stvari i sve ono kroz šta su prošle i majke Srebrenice i svi ostali su suviše strašne da bismo mogli da dozvolimo da se ponove, ali ne može se optuživati samo jedan narod, o čemu govore i svedočenja muslimanskih boraca.

- Pročitaću deo nečega što mislim da je važno da ljudi čuju zašto sam meta svih mogućih kletvi i napada i što će se to nastaviti - rekao je Vučić i nastavio:

- Lice koje ispituje, inače odgovara lice bošnjačke nacionalnosti. Šta je Orić radio? Učestvovao u borbama i komandir glavni. Da li je bilo zarobljenika? Jeste i tu su poklani. Da li je bio tu Naser? Jeste, bio je prisutan. Pet muškaraca je bilo zarobljeno. Da li je grobnica bila otvorena? Kada sam šetao tu bile su kosti. Je li koga ubio lično Naser Orić? Nije ih ubio nego ih je poklao, video sam. Ko je zaklao druge? Vojska koja je sa njim bila, naserovci što su ih zvali. Da li ste videli da kolje nekoga od tih ljudi? Da lično sam video, dvoje je zaklao. Mogu da vam pokažem put, gledao sam. Nema sumnje da je to Naser Orić vršio klanje? Sto odsto ste sigurni da je on zaklao dvojicu zarobljenika? 100 odsto sam siguran. To je Zvornička kamenica. Bili su vojnici u uniformi - počeo je da čita Vučić svedočenje.

 
$bp("Brid_20788549", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1700857"});

- A za ovo niko nije kriv i odgovoran? Srpske oči za srpske žrtve, niko nije kriv. Teške priče, mnogo teške i nije bilo teško nego važno da slušamo i osudimo svakog Srbina koji je učestvovao u zločinu u Srebrenici i da ih osuđujemo, a šta ćemo sa ovim? Ne zaboravite, ovo su svedočenja muslimanskih boraca - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da nikada neće popustiti pod pritiscima:

- Mi ćemo da čuvamo mir jer su ovo suviše strašne stvari da bismo mogli da dozvolimo da se ponovi. Hoću li da popustim pod ovakvom hajkom, ne pada mi napamet. Sutra da umrem ne mogu da vam opušem koliko sam ponosan što sam se suprotstavio onima, zajedno sa većinom čovečanstva pokazao da ne mogu velike sile da menjaju istinu, i da ne mogu velike sile da optužuju isključivo jedan narod za ono što se dogašalo na prostoru bive Jugoslavije a da se prave naivne za sve ono što se Srbima dogašalo - rekao je Vučić. 

- Zašto im smeta Srbija? Samo zato što hoće poštovanje Dejtonskog sporazuma. Zato sam kriv ja, ja to razumem i odavno sam se pomirio sa tim.Srećan sam ne samo zato što sam mogao da budem na strani mnogostradalnog srpskog naroda, već i što sam mogao da budem na strani i stradalnog bošnjačkog naroda, što sa Bošnjacima u Srbiji imamo najbliže odnose, što im posvećujemo punu pažnju. Uz Niš i Čačak možda najveći deo novca ulažemo u taj deo Srbije. I u ovoj zemlji niko ne sme ni da pomisli da dirne objekat bilo koga samo zato što je Bošnjak. Ja ću ostati na pozoiciji čvertse odbrane srpskih nacionalnih interesa i istine pa makar bio usamljen i  proglašen za najvećeg zlikovca....