12.07.2024.

17:04

Foto: EPA

Vesti

Dok se Vučić bavi činjenicama, Bećirović ostaje u prošlosti: Prosipa uvrede, nakon što je srpski predsednik rekao da neće da ratuje sa Bošnjacima

- Vučićevi velikodržavni ciljevi su jasni. Nakon što je u Beogradu 8. juna ove godine organizovao velikosrpski sabor i izglasao velikosrpsku deklaraciju, niko više nema dilemu čime se zaista bavi predsednik Srbije. Realizacija Vučićeve deklaracije značila bi nestanak države Bosne i Hercegovine i zato u interesu očuvanja mira mora biti zaustavljena. Deklaracija flagrantno ugrožava međunarodno i nacionalno pravo, kao i suverenitet države Bosne i Hercegovine. Ona predstavlja podrivanje temeljnih načela na kojima počiva Evropska unija i osnovnih međunarodnih principa na kojima se zasnivaju međudržavni odnosi članica UN-a - rekao je Bećirović.

Ono što treba napomenuti, to je da se u sarajevskim krugovima Republika Srpska često naziva geocidnom tvorevinom, što se vidi i kroz ostatak govora Denisa Bećirovića 

Za razliku od Vučića koji se uvek bavi samo i isključivo činjenicama, Bećirović je i dalje u devedesetim godinama, i prosipa uvrede.

Ipak, ono što se mora priznati jeste da je Bećirović napredovao u svojim govorancijama, bar što se poslednjeg obraćanja tiče, te ovog puta nema priče o lažnom Vučićevom snajperu.